Abban nagy kockázat nem volt, hogy lehet-e egyáltalán versenyt rendezni ott, hiszen vagy egy hónapja volt már sportolásra alkalmas hó, az elmúlt hétvégéken pedig mi, sítájfutók is visszatérő vendégei voltunk az éppen esedékes sífutó OB-knak. Ettől függetlenül nagy szerencse, hogy az igen kitartó, de kicsit már avitt hóra még vagy 20 cm esett a héten. így már közel járt a terep a tökéleteshez.
GalyatetőA térképet rohammunkával igazította a rendezőség az aktuálius viszonyokhoz, több-kevesebb sikerrel. általában stimmelt, de pár pöttyözött nyomot durván alulbecsültek, ami persze még mindig sokkal jobb, mint ugyanez fordítva, de néhány esetben jó lett volna tudni, hogy ott is lehet gyorsan haladni, ahol a térkép ezt nem ígéri meg. Amúgy sítechnikailag a pályák szelídek voltak, igazi, rettenetes küzdés csak a vasárnapi középtávra jutott, ahol ellátogattunk a Piszkésen túli bozótosba párosbotozni egy kicsit. Fizikailag olyan volt a pálya, milyen itt mindig lenni szokott: kíméletlen. De azért messze nem olyan brutális, mint Szlovákiában. Tájékozódásban hozta a verseny a legkevesebbet, igaz, hogy itt már tényleg nem nagyon lehet újat mutatni a versenyzőknek (amit meg lehetne, azt inkább nem kérjük :)).

A last minute szervezés kicsit rányomta a bélyegét a mezőny nagyságára, de ezzel együtt, nem mondhatjuk, hogy kevesen voltunk. Bár az is tény, hogy nem ez volt az évtized legnagyobb versenye. Az előző, mátraszentimrei OB -val ellentétben viszont itt most az élmezőny majdnem teljes volt, csak Gond Balázs biathlonozott már megint valahol máshol.
A Rövidtávú OB-n a lányoknál tökéletes papírformának megfelelően Simon ági nyert, második a sérülés miatt idén először versenyző Marosffy Orsi, harmadik pedig Szivák Ildi lett. A férfiaknál megtörtént a trónfosztás: Dosek Toncsi három év óta először legyőzőre talált, mindjárt kettőre is: a bajnokságot az idei év meglepetésembere, Harangozó Gábor nyerte, a - számára lassan már örökös - második helyet pedig Marosffy Dani szerezte meg.

Bertóti ReginaA Budapest Bajnokságok közül először az éjszakai következett. Ezen Füzy Anna nyerte a nőit Kaufmann Brigi és Vékonyné árva Katalin előtt, a fiúknál pedig Dani visszavágott Gábornak. Harmadik ezúttal Vajda Zsolt lett. Ezt a dobogót aztán megtartották a másnapi középtávra is, csak kisebb átrendeződéssel: érezhetően jobb fizikai formájának köszönhetően Gábor simán nyert, Dani lett a második, Matri maradt a harmadik. A lányoknál ritka szép üldözéses versenyt hozott ez a nap: ági és Orsi közvetlenül egymás mögött rajtoltak és gyorsan egymás utánban futottak is be. Bár Orsi a féltávnál egyszer átvette a vezetést, a végelszámolásnál ági egy perccel jobbnak bizonyult. A harmadik ezúttal Anna lett.

A két Bp. bajnoki futam lehetőséget teremtett pár érdekes összehasonlításra is: sok esetben más kategóriák is futották az F21 pályáját. Kiemelendő ebből a szempotból Gond Gergő eredménye, aki ahhoz képest, hogy csak 15 éves, simán befért a felnőtt férfi mezőny első felébe, de a lányoknál még dobogós is lenne. :)

Minden nehézség ellenére tehát sikerült egy újabb nagyszerű sítájfutó hétvégét létrehozni, és ezzel, ha minden igaz, még nincs vége. Egy Rövidtávú Bp. Bajnokság és egy Hosszútávú OB még várólistás. Remélhetőleg a csillagok állása lehetővé teszi, hogy az elkövetkezendő hetekben valahol sor kerüljön ezekre is.

Sprint OB eredmények, részidők
Bp. éjszakai Bajnokság eredmények, részidők
Bp. Középtávú Bajnokság eredmények, részidők