Mivel nem érzem tisztemnek, hogy sífutó eseményről - akármilyen éllel - kritikai cikket írjak, szorítkozzunk ezúttal csak a száraz tényekre. Normátávú OB volt, amely kb. 15 km jelent a felnőtt férfiaknak, 10 km-t a nőknek, a többieknek pedig arányosan kevesebbet. Időjárásból álmodni sem lehetett volna szebbet, -5 fok, napsütés, pár métert leszámítva a pálya is teljesen kultúrált volt, sőt, Galyához képest egészen emberi.

Eredmények pedig - önző módon magunkra koncentrálva:

Felnőtt férfiban - ahol természetesen Tagscherer Zoli nyert (34:51) - veterán sítájfutónk, Szőllősi István 4. lett (42:24), Harangozó Gábor 6. (42:46), Marosffy Dani 7. (45:09), Déry Attila pedig 9. (53:23).
Ildi menekül Ati előlFelnőtt nőiben Simon ágnes megnyerte az országos bajnokságot! Mögötte 22 mp-cel lett második az idei olimpiai kvalifikáció vesztese, Zámbó Viktória előtt (31:13 illetve 31:35). Itt Marosffy Orsi 4. (36:08), Szivák Ildi 5. (38:41) tudott lenni.

Junior fiúknál idei sokadik bajnoki címét szerezte Gond Balázs. Ez szinte már nem is meglepetés, idejével azonban - 39:36 - a felnőtt férfi kategóriában is bronzérmes lehetett volna! Nagy kár ezért a gyerekért... :)

A szenioroknál Vankó Péter lett ezüstérmes, míg az ifi II. női kategóriában Bertóti Regina. Bronzérmet szerzett Ifi II. fiúban Szőllősi Bence, megnyerte az ifi I. lányt Szőllősi Kitti, igaz, neki ellenfél már nem akadt. De akkor is...

Hát ennyit sikerült összehozni a szilvásváradi OB helyett. Azt kell mondjam, óriási lehetőségek vannak a magyar sítájfutásban. Csak valahogy arra kéne rábeszélni a legtehetségesebbeket, hogy versenyezzenek is. Persze, tisztelet a kivételnek.