A versenyről általában Füzy Annát kérdeztük:

"összességében nekem tetszett, a rendezőkön látszott az igyekezet, meg hogy ők is főpróbának tekintik a versenyt. Volt minden ami kell, bringamosó (ez szerencsére nem is nagyon kellett), zuhany kocsma, hangosítás, felfujható célkapu, precíz eredményközlés. A mezőny a szokottnál jelentősebb volt, de azért sokan hiányoztak,

A pályakitűzésen azt hiszem a VB-ig még egy hangyányit csiszolhatnak, bár a terep adottságai némiképp determinálták a dolgot: a pályák harmada a városban ment (vagy falu?), ez nem volt túl izgalmas, de legalább pörgős, egy harmad rész mezőkön, földeken (sajnos ez alkalommal a nyílt részeken megtiltották az átvágást, úgyhogy a tájékozódás és útvonalválasztás lényegesen leegyszerűsödött), és ízelítőképpen azért felhajtottak minket a hegyre, hogy megkapjuk a megfelelő dózist szintből is, itt viszont az úthálózat volt elég gyér, helyenként igen nehezen bringázható.

Igazából nem voltak rosszak a pályák, egyáltalán nem kellett volna rajtuk keverni, de azért sikerült. A hosszútáv különösen tetszett, rég tekertem tájbringán 2,5 órát - szerintem ez bicikliből nem számít extrémnek, rendezhetnének sűrűbben hosszú távot. Sajnos aznap is maradt benne majd 15 perc: egy buta eltévedés és két rossz útvonal, az utóbbinál az ideális útvonal leázott a térképemről, köszönhetően annak a 20 perces zivatarnak ami a pálya végén tisztelt meg bennünket, de még mindig jobban jártam, mint Ege, mert ő az első 10 perc után törte össze a térképtartóját, úgyhogy az egyébként is agyonhasznált térképét teljesen védtelenül érte az eső, a célban már csak egy felismerhetetnen galacsin maradt belőle, örök rejtély, hogy talált végig a pályán."
érdekes átmenet Középtáv