A hétvégén kerültek megrendezésre az idény első világranglista versenyei Törökországban és Spanyolországban a tájkerékpáos szakágban. A török Avanos városában Fekete Ágoston is elindult a Zalaegerszegi Tájfutó Club színeiben a középtávú és sprint versenyeken.

Szombaton a férfi elit mezőnyben egy második helyezéssel gyűjtötte be első idei világranglista pontjait a középtávon (ez a bringásoknál 20 km-t jelent kb. egy óra alatt), amit a híres turistalátványosság, a Kappadokia térség érdekes kőképződményei, a „Tündérkémények” között rendeztek. Legyőzője a portugál Daniel Marques volt közel öt perces különbséggel.

Vasárnap a városi sprint versenyen Ágoston a legjobb idővel teljesítette a pályát, de végül a második helyen hirdették ki a nap végén. Sajnos egy műszaki probléma miatti szerelés után csak hat perccel az eredeti rajtidő után tudott rajtra jelentkezni, majd két perccel ezután elindult az első üres rajthelyen. Ezt a két percet a zsüri visszaadta, így végül a második helyet pont elérte. Az ezen a napon is győztes portugál Marques a körülmények ismeretében nagyon sportszerűen az első helyezettnek járó díjat Ágostonnak adta át az eredményhirdetés keretei között. Majd másnap egy óvás után a bonyolult szabálykönyv értelmezése után még egy percet hozzáadtak Ágoston eredményéhez, így végül hivatalosan az ötödik helyen végzett.

Folytatás április 15-16-án a Balaton MTBO középtávú és hosszútávú WRE versenyein Veszprémfajsz térségében.