Az Éjszakai OB-val azonos helyszínen került sor annak másnapján az év utolsó bajnokságára, az Egyesületi Váltó OB-ra. A versenyformához méltó módon izgalmasra sikerült a verseny, ugyanis drámai módon mind a női, mind a férfi kategóriában kiesett a címvédő váltó, akik ráadásul meg is nyerték volna a versenyt, ha érvényes az eredményük.

A nőknél az első kör végén Szakál-Bíró Sára révén a MOM-Hegyvidék vezetett egy perccel a VHS kettes váltó és a Spari előtt, a többiek már négy és fél percnyi lemaradásban voltak. A címvédő Veszprémi Honvéd csak a kilencedik helyen érkezett, de a második körben jött a hidegzuhany számukra: hiába jöttek fel a harmadik helyre, hibapontos lett a futójuk, így kiestek. A Spari vette át a vezetést, egy perccel mögöttük a VHS másik váltója érkezett, majd egy nagyobb szünet után a PVSK. A harmadik pályán Lantai Lili már az élre repítette a versenyben maradt veszprémi kettes váltót. Mögötte három és fél percenként érkeztek az üldözők: a Spari, a Gödöllő és a Pécsi Vörös Meteor. A negyedik körben eldőlni látszott a verseny: az egész ősszel remek formát mutató Koren Anikó ötperces előnyt hozott a tabániak számára a VHS-sel szemben, a PVM pedig tartotta a harmadik helyet. Az utolsó futóknál Sárközy Zsófia megőrizte az előnyt az élen, Mikes Janka felhozta a MOM-ot a második helyre, a VHS pedig bejött a harmadik pozícióban. Ezzel a Tabáni Spartacus története során először nyerte meg a hölgyek között az Egyesületi Váltó OB-t, ez volt az egyetlen bajnoki trófea, ami még hiányzott a gyűjteményükből.

A férfiaknál az első pályán egy hölgy, Felföldi Zsófia futotta a legjobb időt, de itt még szoros maradt a mezőny: három percen belül megérkezett az első tíz. A második körben már Bujdosó Márk révén a tavalyi győztes Spari vette át vezetést és a különbségek is kezdtek megnyúlni. A harmadik futóknál következett a drámai fordulat: hiába növelte hárompercesre az előnyt Csoboth Mihály, hiányzott az egyik pontfogása a kiolvasásnál, így kiesett az első számú esélyes. A verseny viszont szorosabb vált: Balatoni Tamás (NYS) mögött egy perccel érkezett Felföldi Tamás (SZVSE) és Csoboth Márton (SPA-2). Az első hosszú pályán aztán Szabó Levente már a tabániakat hozta az élen, a nyíregyházi váltó másfél, a szegedi pedig majdnem öt perc hátránnyal futott be. Az utolsó körben Ormay Mihály ötpercesre növelte a Spari előnyét, akikkel már nem először történt meg, hogy az első csapatuk kiesése után a másikkal nyernek bajnoki címet. Jónás Ferenc pedig kielőzte Sztojka Milánt, így a Szegedi Vasutas lett a második és a Nyíregyházi Sportcentrum a harmadik helyezett. A Spari zsinórban negyedszer, összesen tizedszer győzött a férfi kategóriában.

A bajnok váltók:
Női: Tabáni Spartacus (Dankó Boróka, Dankó Boglárka, Veres Diána, Koren Anikó, Sárközy Zsófia)
N120: Tabáni Spartacus (Huszár Petra, Veresné Gyalog Zsuzsanna, Benedek Virág)
N150: Salgótarjáni Dornyay (Décsey Emőke, Boros Anna, Nagy Ákosné)
N180: Hegyisport Szentendre (Jenővári Gabriella, Kármán Katalin, Győrffy Gabriella)
Férfi: Tabáni Spartacus (Bohner Ábel, Balogh Máté, Csoboth Márton, Szabó Levente, Ormay Mihály)
F170: Törekvés SE (Tóth Attila, Korcsok Pál, Nagy István, Józsa Gábor)
F210:Balassagyarmati Balassi (Tresó Gábor, Kovács Zoltán, Kovács Péter, Kovács Gábor)
F250: Hegyisport Szentendre (Balla Sándor, Muliter Gábor, Kerényi Dénes, Marton János)

Fotó: Máthé István