Szövetség

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) 1970-ben alakult, szakszövetség, a sportág kizárólagos magyarországi képviselője. Az MTFSZ a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) tagja, Magyarország a 10 alapító tag egyike.

Az MTFSZ a 2004. évi I. törvény (Sporttörvény) alapján működik, a Fővárosi Törvényszéken bejegyzett országos sportági szakszövetség, társadalmi szervezet. Felügyeletét a Fővárosi Főügyészség látja el. Tagja a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVSZ). Országos, szakmai feladatokat lát el, kizárólagosan képviseli és működteti a tájékozódási futó sportágat Magyarországon, és képviseli mindenhol a világban.

Az MTFSZ valamennyi megyében működtet területi szervezetet (megyei szövetségek), a fővárosban a Budapesti Tájfutók Szövetségével kötött együttműködés keretében látja el a sportág képviseletét, működtetését.

Az MTFSZ a 10-től 85 évesig terjedő korosztályban, a nem versenyszerűen tájfutókkal együtt több mint 3000 sportoló rendszeres versenyzését biztosítja szervezett keretek között. A tájfutás elsősorban családok sportja, ahol férfiak, nők, gyerekek és idősebbek együtt tudnak sportolni az egészséges környezetben, a szabad levegőn. Egyre többen ismerkednek meg a három önállóan működő szakággal is, a sítájfutással és a kerékpáros tájékozódással és a mozgássérültek által is űzhető TrailO-val. Ezen szakágak világbajnokságain is minden alkalommal részt vesznek hazánk képviselői is.

Az MTFSZ legfelső döntéshozó szerve az évente összeülő, a tagszervezetek képviselőiből álló Közgyűlés. A Közgyűlés fogadja el az Alapszabályt, az éves munkáról szóló beszámolókat, határozza meg a legfontosabb feladatokat és az éves költségvetést.

Két közgyűlés között a Szövetséget a Közgyűlés által választott elnökség irányítja. Az elnökség az Alapszabály és a többi szabályzat szerint szervezi, irányítja a sportág életét. A törvények és az Alapszabály betartását a Közgyűlés által választott Felügyelő Bizottság ellenőrzi.

Az elnökség munkáját az általa megbízott, egy-egy szakterületért felelős bizottságok segítik. A bizottságokban az adott terület legjobb szakemberei társadalmi munkában dolgoznak a sportágért.

A szövetség a világversenyeken Magyarország magas szintű képviseletére válogatottat működtet.

Az elnökség Szövetségi Irodát hozott létre, és tart fenn a Magyar Sportok Házában: 1146 Budapest, XIV. Istvánmezei út 1-3. III. emelet 309. szoba. Az Iroda nyitva tartása: hétfőtől csütörtökig: 9.00-tól 17.00-ig, pénteken 9.00-tól 14.00-ig. Telefon és fax: 1/460-6801

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség immár 48 éve szolgálja a sportot, várja a sportolni vágyó fiatalokat és idősebbeket!

Közgyűlés

Az MTFSZ legfelső döntéshozó szerve az évente összeülő, a tagszervezetek képviselőiből álló Közgyűlés.

A Közgyűlés fogadja el az Alapszabályt, az éves munkáról szóló beszámolókat, határozza meg a legfontosabb feladatokat és az éves költségvetést.

Közgyűlési anyagok

Elnökség

A Szövetség tevékenységét a Közgyűlések közötti időszakban a Szövetség elnöksége, mint a Szövetség ügyvezető szerve irányítja.

Bugár József

elnök

Kovács Balázs

alelnök

Miháczi Zoltán

alelnök

Molnár Péter

alelnök

Fehér Ferenc

elnökségi tag

Gerzsényi Zsolt

elnökségi tag

Kálmán Péter

elnökségi tag

Kovács Gábor

elnökségi tag

Krasznai Orsolya

elnökségi tag

Petrócki Ádám

elnökségi tag

Rudi Péter

elnökségi tag

Iroda

A szövetségi feladatok ellátására az Elnökség irodát működtet, melynek működéséért a főtitkár a felelős.

Less Áron

főtitkár

Scultéty Márton

???

Kiss Zoltán

irodavezető

A Szövetségi iroda címe:

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. III. emelet 309. iroda

Telefon/fax:

+36 1 460-6801
+36 1 460-6802

e-mail:

iroda@mtfsz.hu

Az Iroda nyitva tartása:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-tól 17.00-ig
pénteken: 9.00-tól 14.00-ig.