A honlapon megtalálhatók a Világnap promóciós eszközei, melyeket Te is nyugodtan használhatsz a saját eseményed reklámozására. Készíts meghívót, küldd el az információkat a közösségi médián keresztül, a helyi újságoknak, rádióknak, televízióknak. Plakátold ki az eseményt forgalmas helyeken, az iskolák bejáratánál, a tornateremnél stb.

Tervezz pályákat! Nem kell bonyolult, hosszú pályákra gondolni. Már egy 500 méteres pálya is elegendő a tájfutás megismertetéséhez. Lehetnek különböző nehézségű pályák is, amit a résztvevők egymás után teljesíthetnek.

A legegyszerűbb, ha építesz egy kis labirintust az iskola udvarán, vagy a tornateremben. A gyerekeket is bevonhatod a labirintus tervezésébe, építésébe, nagyon fogják élvezni. A Tájfutás Világnapjára készült angol nyelvű kézikönyvben nagyon sok ötletet találhatsz.
A rendezvény lebonyolításához kellenek segítők, akik lehetnek az iskola tanulói, vagy a helyi tájfutó klub tagjai. Rendezheted úgy, hogy az iskolákat, osztályokat konkrét időpontra hívod, de akár egész nap is „nyitva” lehet a pálya a próbálkozók előtt. Sőt, este is ki lehet próbálni!
A fontos az, hogy a résztvevők érezzék jól magukat, és találjanak meg minél több ellenőrző pontot. Az időmérés nem szükséges. Gyakran időmérés akadályozza a felhőtlen szórakozást. De természetesen lehet időmérés is, a lényeg, hogy a diákok jó érzéssel, boldogan és elégedetten távozzanak.
Ha lehetséges, hívj meg élvonalbeli tájfutókat a környező egyesületekből.
Lehetőség szerint adj oklevelet minden résztvevőnek. Mintákat találhatsz itt a honlapon. Tavalyi tapasztalat, hogy az oklevél nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Ha meg tudod oldani, akkor szerezz be a helyi támogatóktól apró ajándékokat, gyümölcsöket, italokat.
Kérjük, az esemény után minél hamarabb add le a jelentésed. Ez nem jelent mást, mint a résztvevők számnak megadását – ha lehetséges, akkor a honlapon található kategóriák szerint - a nemzetközi honlapon, a regisztrált eseményednél. Ezen információk alapján készül majd el a nemzetközi összesítés. Ha véglegesítetted a létszámadatokat, akkor az eseményedet jelölése pirosról zöldre vált.