A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a Stájer Tájfutó Szövetséggel karöltve a Flex-O- projekt (2023-1-HU01-KA210-ADU-000156565) megvalósítását tervezte el, melyre egy Erasmus+ program keretében támogatást nyert.

A közös osztrák- magyar projekt egy felnőttoktatási pályázat, ahol a cél, hogy a versenyrendezőket felvértezzük azzal a tudással, amivel a könnyített/segített kategóriákat gördülékenyen bele tudják integrálni a versenyeikbe.

A projekt keretében egy szakértői kutatásra alapozva (milyen állapotoknál, milyen feltételek mellett űzhető a tájfutás) versenyrendezői és versenyzői segédletek készülnek.

A leendő versenyrendezők számára tréninget rendezünk, ahol két rövid online tréning után egy júniusi osztrák versenyhez, a Fürstenfeld mellett június 7-9-ig rendezendő Alpok- Adria Kupához kapcsolódó képzési hétvégén az osztrákokkal közösen tanuljuk meg, mit jelent a Flex-O versenyzői és rendezői oldalról. A képzés ingyenes, de bizonyos létszámkorlát (a szállás kapacitása) köt bennünket.

Az őszi szezonra pedig olyan versenyrendezőket keresünk, akik versenyeiken Flex-O kategóriákat kínálnak, vagy versenyen kívül lehetőséget kínálnak fogyatékossággal élő emberek tájfutó tevékenységére. E rendezések extra szükségletei a pályázatból fedezhetőek.

A projekttel, a képzéssel kapcsolatban az érdekeltek és érdeklődők számára egy személyes találkozót szervezünk a Spartacus Kupa első napján, április 6-án a célban. A pontos időpontról a versenyértesítő megjelenése utáni napon adunk hírt.

Gyertek, csatlakozzatok a Flex-O projekthez!