Krauth Márta, a szakág képviselője számolt be az 2024-es szezon első tájékozódási lovas versenyéről:

"Idei versenysorozatunk első versenyét Sümegen tartottuk. A két napos versenyen nagyon sok új nevezőt üdvözölhettünk. Szerencsére az időjárás is a lovasoknak kedvezett ezen a hétvégén és a beígért csapadék az esti órákban illetve éjjel érkezett, nappal viszont eső- és szélmentes időben lovagolhattuk be a sümegi öreghegyet, bójákat vadászva.

Voltak már régi motoros tájékozódók, akik a bajnokságra lovagoltak és voltak kezdő, térképpel ismerkedő csapatok is. Természetesen mindenki megtalálhatta helyét a versenyen és felmérhette tudását, lovának (valamin önmagának) edzettségét is. Sokan már pénteken megérkeztek, nekik lehetőségük volt lovaik átmozgatására, közös tereplovaglással.

A pálya "különlegessége" az volt, hogy a két versenynap pontjai együtt kerültek kihelyezésre, így a versenyen nagyon oda kellett a lovasoknak figyelni a pontosságra, a bóják kódjainak helyes olvasására. A szombati napon kötött pontsorrendű pályát kellett teljesíteni a résztvevőknek, mely nem volt túl hosszú, ellenben technikás és kifejezetten szintes. Este kellemes vacsora és borozós-beszélgetés várta a megfáradt versenyzőket. Vasárnapi napon egy pontbegyűjtó versenyt tartottunk, melynek során lovasok lepték el az erdőt a szélrózsa összes irányában. A délutáni eredményhirdetés a két versenynap összesített eredményeiből volt, ezután pedig mindenki kellemes élményekkel indulhatott haza.

A hétvége bajnoki pontos dobogósai:
1. hely: Vékony Janka, Pócza Albert
2. hely: Zsoldos Bence, Szabados Tamás
3. hely: Pék László

Folytatás következik április 13-án Galambokon!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A verseny kiírása a hivatalos Tájékozódási Lovas facebook oldalunkon megtalálható.