Mi motivált most, hogy újra felvállald a szövetségi kapitánysággal járó feladatokat?
– Többen megkerestek, hogy szükség lenne rám, és nagyon sokak részéről bizalmat és segít�készséget tapasztaltam. Ez nagyon jól esett és arra sarkall, hogy megszolgáljam a felém irányuló bizalmat.

Mit szeretnél másképp csinálni mint korábban?
– A magyar VB-re konkrét célkitűzéseket szeretnék kidolgozni az érintettekkel, és minden tudásommal, tapasztalatommal segíteni őket, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Ha jól csinálom, nem is kell kötelező követelményeket kiírni, hiszen ha valaki nagyon akar valamit, annak azt már nem kell előírni.

Mit tartasz a jelen helyzetben a szövetségi kapitány legfontosabb feladatának?
– Az előző kérdésre adott válaszomban megfogalmazottak minél sikeresebb megvalósítását. Konkrétabban: minél több magyar tájfutó tudjon a nemzetközi élmez�nyben jegyzett eredményt elérni (ez nehéz és egészen más, mint az itthoni mezőnyben versenyezni), és közülük kerüljenek ki azok, akik 2009-ben a legjobb eredményt érik majd el.

Mit érzel edzőként erősségednek ill. esetlegesen gyengédnek?
– Az erősségem lehet, ha lelkesíteni tudom legjobbjainkat, a gyengém, ha ez nem sikerül, illetve nagyon sok feladat vár ránk, félek, hogy nehéz lesz mindenre odafigyelni, de szerencsére nagyon sokan felajánlották a segítségüket.

úgy tudom nem nagyon beszélsz idegen nyelveket, ezt nem érzed hátránynak ennél a feladatkörnél?
– Nem vagyok egy nyelvtehetség, de középfokú angol nyelvvizsgám van és hosszú ideje használnom is kell e nyelvet a munkámban és a sportban. Jelenleg is tovább tanulom.

Kikre számítasz a munkád során segítőként?
– MINDENKIRE! Már nagyon sok feladatra sikerült megállapodnunk segítőkész sporttársakkal: intézői, csapatvezetői, edzőtáborok, edzések megszervezési és lebonyolítási feladataira, stb.

Mindenki a 2009-es hazai VB-ről beszél már a válogatott háza táján. Te meddig tervezel?
– Azt hiszem az eddigiekből kiderült. 2009-ben egy sokáig vissza nem térő alkalom kínálkozik számunkra, ki kell használnunk. Hivatalosan: a szerződés addig szól. Szeretném persze, ha nem feledkeznénk meg a juniorokról sem, akiket szintén a „szárnyaim alá veszek”, hiszen ez a korosztály hihetetlenül fontos lépcsőfok a felnőtt sikerek felé, és a Junior VB-ken is nagyon sok jó eredmény lehetőségét várom.

Felsorolnád, szerinted ki szerepelhet eredményesen a jelen és a jövő válogatottjából a hazai VB-n és melyik versenyszámban?
– Most az ajtót mindenkinek kinyitom, a nemzetközi eredményesség mércéje meg fogja mutatni számunkra, hogy kinek lesz esélye jól szerepelni a következő évek világversenyein. Nem akarok még senkit sem kiemelni, és főleg senkit sem akarok kizárni. Amellett, hogy persze vannak, akikről látom, hogy megvan bennük az, amitől sikeresek lehetnek, úgy gondolom a kiemelkedő nemzetközi eredmények elérésének képessége sokkal többekben megvan, mint akikre jelenleg gondolunk. Aki jól készül fel, szorgalmas és bizonyít a nagy versenyeken, annak ott lesz a helye abban a keretben, amelyik eredményes lesz a hazai VB-n!
Ahol – én hiszek benne, de számokat nem mondok – lesznek jó eredmények!