A Cseket-hegyről kitűnően követhető volt a fényáradat, a pályakitűző, Sőtér János kifejezetten látványos pályákkal kedveskedett. Bár a legtöbb kategóriában többnyire papírforma-eredmény született, rányomta a versenyre bélyegét az ifjúsági válogatott szlovéniai edzőtáborozása.

A felnőtt nőknél a Kőbányai TK versenyzője, az éjszaka hagyományosan jól versenyző Fekete Zsuzsa diadalmaskodott a ZTC-s Makrai Éva és az OSC-s Füzy Anna előtt. A 7,5 km-es pályán a győztes alig több, mint 71 percet töltött el.

A férfi pályára 41 versenyző volt benevezve, és aki eljött, nem is csalódott. A 12,5 km-es pályán 33 ellenőrző pontot kellett megtalálni, ami leggyorsabban a ZTC-s Vajda Kolosnak sikerült. A pálya vége felé utolérte a nyíregyházi Cserpák Zsoltot, aki így a 3. helyen végzett. Közéjük csak a Norvégiában légióskodó, MOM-os Zsebeházy István tudott befurakodni. Kolos egyébként tökéletesen eltalálta a pályakitűző által elképzelt 90 percet.

A junior lányoknál az NYVSC-s Hrenkó Ivett, az ifiknél klubtársa, Novák Martina győzedelmeskedett. A junior fiúk versenyét a PVSK-s Kovács Róbert, az ifikét a SZVSE-s Horváth Tamás nyerte.