Ezen a héten zajlik a sítájfutó VB Norvégiában, a jövő héten pedig a sífutó VB-n állnak rajthoz magyar tájfutók. Hamar a házigazdája az idei sítájfutó felnőtt és junior VB, valamint ifi EB küzdelmeinek. A versenyen Magyarországot egyetlen sporttársunk - a télen amúgy is Norvégiában dolgozó - Molnár Róbert (Momó) képviseli. Magyar vonatkozású induló még több is van a mezőnyben, mert a román válogatott gerincét is magyarok alkotják: Fey Zsuzsa, Csúcs Klaus, Szép Zoltán és Sebestyén István.

Az eredmények és térképek megtekinthetők ide kattintva a VB honlapján. Csúcs Klaustól kaptunk rövid élménybeszámolót is:

A sprintváltó második körében eltörtem a botom, így elment 1 perc. Ma egy brutál hosszú pálya volt, de ugyanakkor nagyon élvezetes tájékozódási részekkel. A pálya elején megint voltak rossz útvonalválasztásaim, de a végén a sűrű nyomokban nagyon jól mentem, így életem legjobb VB eredményét futottam. Momó is leküzdötte az egész távot, még lécet is törött, így a második térkép 10-es pontjától bejött a célba sílécet cserélni, majd újból kiment.

A jövő héten pedig a sífutó VB is elkezdődik a svédországi Falunban, ahol a magyar csapat tagjaként 5 tájfutó is indul majd valamelyik selejtezőben: Bertóti Regina, Csúcs-Fenyvesi Laura, Csúcs Klaus, Gond Balázs és Simon Ágnes.