Szombaton nem sikerült minden érdeklődőt elkísérnünk a pályára, vasárnap viszont már tudtunk kísérőt biztosítani. A vasárnapi pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy a bemutató Trail-O pályákra a jövőben is felkészült kísérőket kell biztosítanunk, mert az először ismerkedők számára kezdetben túl sok az információ (térképi jelek, szabályok megismerése, a megfelelő útvonal követése, a feladatmegoldás nehézségei).egytt.jpg
A két nap alatt 50-60-an teljesítették a pályát, bár nem mindenki vállalta a teljesítményének regisztrálását a nevére szóló karton leadásával.
A 46 értékelhető eredményből 2 fő eredménye 8 pontos volt. átlagosan 5,75 pontos „jó” válaszokat kaptunk, kétharmad részben tájfutóktól. 5-en jöttek el a hirdetésünkre a mozgássérültek közül - köztük korábbi tájfutót is megismertünk -, de többen (akik csak épp arra jártak) minden korosztályból, teljesen kezdőként (még csak nem is sportolóként) vállalkoztak a feladatok teljesítésére.
Ismert emberek is kipróbálták a pályáinkat: Mizsér Attila, öttusázó olimpiai bajnok; Domonyik Gábor háromszoros junior tájfutó világbajnokunk; Cziráki Péter, televíziós sportműsorok szerkesztője. Köszönjük Monspart Sarolta tájfutó világbajnokunk támogatását is!
Egy negatívum a sok dicséret között: idén sajnos a közelünkben nem volt mozgássérülteknek alkalmas WC, bár a szálloda közelsége enyhített a problémán. Egyébként, nemigen szerepelt az sem a programfüzetben, hogy mozgássérülteket és fogyatékosokat is várnak egy-egy helyszínen. (Sajnos, itt tartunk az „Esélyegyenlőség évében”…)
Végeredményben, pozitív mérleggel zártuk ezt a két napot. Többen jelezték, hogy versenyeinkre szeretnének eljutni. örülnénk, ha minél többen tudnának jönni – ennek érdekében a mozgássérültek részére utazási, elhelyezési segítség is elkelne. Elérhetőséget, névjegyet cseréltünk, nem is kizárólag a versenyzés érdekében - többen ajánlkoztak a népszerűsítés, hírverés segítésére is, ami igazán ránk férne…

Trail-O bizottság
(szerkesztette:Karsai Klára)