A hazai tájfutó versenyeken is bevezetésre kerül a cég érintés nélküli rendszere.

Április közepén az MTFSZ SI-készletében átállításra kerülnek a dobozok, hogy az ún SIAC típusú dugókákat is lehessen használni a versenyeken. Ez lehetővé teszi, hogy a hagyományos pontfogás mellett érintés nélkül, kb. 30 cm-es távolságból is meg lehessen fogni a pontot, ahogy a tavalyi felnőtt világbajnokság és más nemzetközi versenyek közvetítésében látható volt. Az MTFSZ elnökségének döntése értelmében a kétfajta érintési mód a kupaversenyeken párhuzamosan használható lesz egyazon kategóriában, az OB-kra külön szabályozás készül később.

Az első két verseny, amin az új pontfogási módot használni lehet, a Bp. és Pest megyei Diákolimpia (ápr. 17.) és a Borsod Kupa ill. Herman ev. (ápr. 23-24.) lesznek. Ezekre a cég ingyenesen biztosít dugókákat a kipróbáláshoz a teljes mezőnynek.

Ezzel párhuzamosan az MTFSZ és a gyártó cég közös akciót indít azok számára, akik le szeretnék cserélni a régi 'lassú' dugókájukat. Egy új SIAC bruttó ára 20 000 Ft, amelyből 4000 Ft kedvezményt kap, aki az 5-ös vagy 6-os típusú, még működő dugókáját SIAC-ra cseréli, ill. 2000 Ft kedvezménnyel lehetőség van a fenti típusokból nem működő (vagy törött) dugókákat is becserélni. Teljesen új (becserélés nélküli) rendeléseket is fogadunk.

Bővebb információ a SIAC-ról a cég honlapján (angolul). Ha szeretnél új dugókát rendelni, írj egy levelet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre az alábbi adatokkal április 5., kedd éjfélig!
  • kívánt szám és szín
  • kívánt gumiszalag típusa
  • beleírandó név
  • számlázási adatok
  • leadandó régebbi dugóka száma, külön megjelölve, ha rossz

A kívánt szám elérhetőségét és egyéb választási lehetőségeket a cég honlapján a foglalás menüpontban lehet ellenőrizni.

Az új SIAC átvételére, és a régi dugóka leadására két lehetőség lesz:
  • a fent említett versenyeken Scultéty Mártonnál
  • az MTFSZ irodában április 18-22. között Kiss Zoltánnál

Fizetni készpénzben vagy átutalással is lehet.