Már második alkalommal. Január utolsó hétvégéjére idén is számos programot szervezett az MTFSZ a tájfutó közönség számára. Ugyan szombaton a Marketing Szakmai Nap elmaradt, de a pénteki Sportágtörténeti Konferencián és könyvbemutatón, valamint a vasárnapi Edzői Konferencián már szép létszámú hallgatóság gyűlt össze. A hétvége legkiemelkedőbb eseménye a szombat esti Tájfutó Gála volt, amin közel 150-en vettek részt a Stefánia Palotában. Nagy Bandó András fellépése után Monspart Sarolta világbajnoknőnk köszöntötte a megjelenteket.

Bogdány Miklós a Skerletz Iván-díjjal

Elsőként a tájfutók életmű-díja, a Skerletz Iván-díj átadásáa következett, amit Bogdány Miklós kapott a magyar tájfutás szolgálatában végzett fél évszázados önzetlen, fáradhatatlan munkájáért. Ripszám Henrik emlékérmet vehetett át sportágunkban végzett több évtizedes munkájáért Fehér Ferenc (a Zala megyei tájfutó életben illetve az MTFSZ elnökségében és bizottságaiban végzett tevékenységéért), Józsa Sándor (a Tájoló újság több, mint két évtizeden át tartó szerkesztéséért) és Veres Imre (edzői, versenyrendezői, népszerűsítő tevékenységéért). A Tájékozódási Futásért plakettet Sramkó Tibor kapta a 2015. évi Hungária kupa kiemelkedően magas színvonalú megrendezésének irányító munkájáért.

Sramkó Tibor a Tájékozódási Futásért plakettel

Tájékozódási futásért kitűzőt vehetett át: - Antal István, több évtizedes utánpótlás nevelő tevékenységéért; - Antal Miklós, a tájfutás zöldítéséért végzett önzetlen munkájáért; - Goldmann Róbert, a 2015. évi Hungária kupa szervezésében vállalt munkájáért; - Hajdu Martin,az Éjszakai OB magas színvonalú térképkészítéséért és pályakitűzéséért; - Kovács Róbert, a magas minőségű digitális térképnyomtatás elterjesztésének érdekében végzett fáradhatatlan munkájáért; - Szivák Ildikó, a sítájfutó szakág működtetéséért végzett munkájáért; - Szlávik Zoltán, a tájfutó versenyek közvetítésében végzett munkájáért és az Éjszakai OB megszervezéséért. Az év tájékozódási sportolói következtek: - Az év női tájfutója: Gyurkó Fanni - Az év férfi tájfutója: Bakó Áron - Az év utánpótlás lány tájfutója: Gárdonyi Csilla - Az év utánpótlás fiú tájfutója: Ormay Mihály - Az év női tájkerékpárosa: Pénzes Erzsébet -Az év férfi tájkerékpárosa: Rózsa László - Az év TrailO-sa: Laáber Miksa Az év edzője díjat Kisvölcsey Ákos kapta; az Év Térképe díjat Dénes Zoltán, a kazári térkép megalkotásáért.

Ezután a Szenior Egyesületi Bajnoki Pontverseny eredményhirdetésére került sor, amit a Hegyisport Szentendre nyert a Tipo TKE és a BEAC előtt.

A Szenior Egyesületi Bajnoki Pontverseny dobogósai

Végezetül Horváth Sándor, Kovács Balázs és Máthé István felajánlásaként minden aranyjelvényes versenyző az ezt tanúsító polót vehetett át. A díjak átadása után svédasztalos vacsora, majd éjszakába nyúló élőzenés mulatság következett, ennek keretében sorsolták ki éjfélkor a tombola nyereményeit, ahol a fődíj egy négynapos krakkói utazás volt.

Fotók: Máthé István