A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöksége 2024. március 18-i ülésén elfogadta a különféle utánpótlás-fejlesztési pályázatok kiírását.

Az edzőtámogatási pályázat támogatási összege „létszám alapú” kategóriában 11.000.000 Ft-ra nőtt, „eredményességi” kategóriában 2.000.000 Ft maradt. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a középfokú tájfutó edzői képesítéssel rendelkező pályázók pontszáma 20%-kal,·a felsőfokú tájfutó edzői vagy testnevelő tanári képesítéssel rendelkező pályázók pontszáma 30%-kal, az Edzői Konferencián részt vett pályázók pontszáma pedig 10%-kal emelkedik. A pályázatokat az MTFSz Utánpótlás-fejlesztési Bizottságának e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kell benyújtani, 2024. április 30-i határidővel. Az edzésekkel és edzői munkával kapcsolatos kérdőív hasznos információkkal szolgált, így az 2024-ben is kitöltendő lesz az év végén.

A nyári utánpótlás edzőtábor támogatási programnak a teljes támogatási összege 2024-ben 1.200.000 Ft maradt. A program kiírásában a tavalyi évhez képest nincsenek változások A pályázatokat az MTFSz Utánpótlás-fejlesztési Bizottságának e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kell benyújtani, 2024. május 15-ig.

Az MTFSz szeretné támogatni az új utánpótlás csoportok kialakítását és a kialakulófélben levő kis csoportokat a sportág utánpótlás létszámának bővítése érdekében. Ehhez keresi az Utánpótlás-fejlesztési Bizottság azokat a tájfutókat, szülőket, testnevelő tanárokat, akik szívesen belevágnának egy új csoport oktatásába a környékükön. A Szövetség szeretne nekik támogatást nyújtani mind szakmailag, mind felszerelésekkel, programok finanszírozásával, felmerülő igények szerint. Ehhez egy kérdőíven keresztül lehet majd jelentkezni, melyet az Utánpótlás-fejlesztési Bizottság fog kiküldeni. Bármilyen felmerülő kérdés, vélemény, ötlet kapcsán keressétek őket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.